Ιστορική αναδιάρθρωση για την Google

Οι μετοχές της γνωστής εταιρίας θα αντικατασταθούν από τις μετοχές της Alphabet, που θα αποτελέσει και τη νέα εταιρία η οποία θα διαπραγματεύεται στην αμερικανική αγορά. Πρόεδρος του νέου σχήματος θα είναι ένας εκ των ιδρυτών.

Ιστορική αναδιάρθρωση για την Google

Οι ιδρυτές της Google, Larry Page and Sergey Brin, ανακοίνωσαν μια εντελώς νέα οργανωτική δομή για τον αμερικανικό όμιλο, στην οποία περιλαμβάνεται μια holding εταιρία με την επωνυμία Alphabet.

O L. Page θα αποτελέσει τον CEO της Alphabet και ο S. Brin τον Πρόεδρο. Ο Ruth Porat, που εντάχθηκε στο δυναμικό του ομίλου τον Μάρτιο, θα αναλάβει CFO, καθήκοντα που ασκεί και τώρα στην Google.

Μεταξύ των εταιριών που θα βρίσκονται υπό την «ομπρέλα» της Alphabet θα είναι η Google, οι διάφορες θυγατρικές της αλλά και εταιρίες που σχετίζονται με το Android, το YouTube αλλά και τις επενδύσεις (Google Capital, Google Ventures).

Οι μετοχές της Google θα αντικατασταθούν από τις μετοχές της Alphabet, που θα αποτελέσει και τη νέα εισηγμένη η οποία θα διαπραγματεύεται στην αμερικανική αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η νέα δομή θα παράσχει μεγαλύτερη ευελιξία στoν όμιλο. Οι εταιρίες που θα βρίσκονται υπό τη holding θα έχουν ξεχωριστές διοικήσεις που θα υπάγονται κατευθείαν στους Page και Brin.

Όλες οι αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή το τρέχον έτος.

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές η μετοχή της Google ενισχύεται κατά 4%, ενώ από την αρχή του έτους καταγράφει κέρδη της τάξης του 25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v