Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυσοίωνες προβλέψεις για αγορά κατοικιών των ΗΠΑ

Η αμερικανική αγορά κατοικιών είναι απίθανο να ανακάμψει πριν το 2009, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Countrywide Financial, Angelo Mozilo. Νωρίτερα, η Countrywide ανακοίνωσε πτώση της τάξης του 33% στα κέρδη β’ τριμήνου της, στα 485 εκατ. δολάρια.

Δυσοίωνες προβλέψεις για αγορά κατοικιών των ΗΠΑ
Η αμερικανική αγορά κατοικιών είναι απίθανο να ανακάμψει πριν το 2009, καθώς δανειοδότες και ιδιοκτήτες κατοικιών προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην υπεπροσφορά, τις στάσιμε τιμές των κατοικιών και τις χαλαρές προϋποθέσεις δανεισμού στο μεγαλύτερο μέρος της αγοράς στεγαστικής πίστης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Countrywide Financial, Angelo Mozilo.

Νωρίτερα, η Countrywide ανακοίνωσε πτώση της τάξης του 33% στα κέρδη β’ τριμήνου της, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 485 εκατ. δολάρια, ή 81 σεντς ανά μετοχή, από 722 εκατ. ευρώ, ή 1,15 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η εταιρεία υποβάθμισε παράλληλα τις προβλέψεις της για τα κέρδη της χρήσης 2007 στα 2,70 δολάρια με 3,30 δολάρια ανά μετοχή, από 3,50 δολάρια με 4,30 δολάρια που ήταν η πρόβλεψη του Απριλίου και 3,80 δολάρια με 4,80 δολάρια που ήταν η πρόβλεψη του Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v