Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Iσπανία: Προσφορά €10.000 για εξαγορά αεροδρομίου €1 δισ.

Η κινεζική εταιρεία Tzaneen International κατέθεσε την μοναδική προσφορά για την εξαγορά του αεροδρομίου στην Θιουδάδ Ρεάλ, ύψους μόλις 10.000 ευρώ.

Iσπανία: Προσφορά €10.000 για εξαγορά αεροδρομίου €1 δισ.

Κινέζοι επενδυτές κατέθεσαν προσφορά 10.000 ευρώ για να αγοράσουν το «αεροδρόμιο-φάντασμα» στην Θιουδάδ Ρεάλ στα νότα της Μαδρίτης, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2009 με κόστος 1 δισ. ευρώ.

Το αεροδρόμιο διαθέτει διάδρομο τεσσάρων χιλιομέτρων – έναν από τους μακρύτερους στην Ευρώπη - και έναν τερματικό σταθμό που μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια επιβάτες.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., το αεροδρόμιο αποτελεί ένα από τα σύμβολα της ισπανικής κατασκευαστικής φούσκας, που έσκασε μια χρονιά πριν από την ολοκλήρωση της κατασκευής του.

Εκπρόσωπος του δικαστηρίου της Θιουδάδ Ρεάλ που έχει αναλάβει την εποπτεία της δημοπρασίας ανέφερε ότι η προσφορά ήρθε από την κινεζική εταιρεία Tzaneen International. Πρόκειται για την μοναδική προσφορά που κατατέθηκε, αλλά είναι άγνωστο ακόμα αν θα προχωρήσει η διαδικασία, καθώς το δικαστήριο είχε θέσει κατώτατο όριο πώλησης τα 40 εκατ. ευρώ.

Η διορία για την λήξη του διαγωνισμού επεκτάθηκε ως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η Θιουδάδ Ρεάλ, μια πόλη 75.000 κατοίκων, βρίσκεται δύο ώρα μακριά από την Μαδρίτη και δεν έχει έντονη τουριστική δραστηριότητα. Η εταιρεία που διαχειριζόταν το αεροδρόμιο χρεοκόπησε το 2010 και έκτοτε δεν έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιου επενδυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v