Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BP: Αύξηση κερδών 1,5% στο β’ τρίμηνο

Η πώληση του τελευταίου διυλιστηρίου που κατείχε στη Βρετανία, βοήθησε στην αύξηση κερδών κατά 1,5% του δεύτερου μεγαλύτερου πετρελαϊκού ομίλου της Ευρώπης, BP στο β’ τρίμηνο. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7,39 δισ. δολάρια, έναντι 7,27 δισ. που ήταν στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

BP: Αύξηση κερδών 1,5% στο β’ τρίμηνο
Η πώληση του τελευταίου διυλιστηρίου που κατείχε στη Βρετανία, βοήθησε στην αύξηση κερδών κατά 1,5% του δεύτερου μεγαλύτερου πετρελαϊκού ομίλου της Ευρώπης, BP στο β’ τρίμηνο.

Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7,39 δισ. δολάρια, έναντι 7,27 δισ. που ήταν στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σημειώνεται ότι, εξαιρουμένων εκτάκτων αναγκών, οι αναλυτές τοποθετούσαν τα κέρδη του ομίλου στα 5,055 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, όπως σημειώνουν σε δημοσίευμά τους οι ”Financial Times”, η BP βρίσκεται σε αναζήτηση συμφωνιών joint venture τόσο στη Ρωσία όσο και στις υπόλοιπες πλούσιες σε ενέργεια χώρες, βρίσκεται η BP.

Στόχος του κορυφαίου πετρελαϊκού ομίλου η ενίσχυση της ανάπτυξής του.

Το γεγονός ότι η κερδοφορία της ακολουθεί πορεία αποδυνάμωσης τα τελευταία τρίμηνα, ουσιαστικά, ”αναγκάζει” την BP να αναζητήσει νέους συνεργάτες, ενώ παράλληλα βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονο ανταγωνισμό από νέους πετρελαϊκούς ομίλους των αναδυόμενων αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η BP, αναγκάστηκε να πωλήσει το 50% του joint venture TNK-BP που κατείχε στη Ρωσία, για ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Kovykta στην Gazprom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v