Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε deal $900 εκατ. το Ebay

Πώληση του επιχειρησιακού τμήματος του ebay για $900 εκατ., αναφέρει το Marketwatch. Πιθανή και η πώληση του τμήματος Paypal της επιχείρησης. Το επιχειρησιακό τμήμα αναμένει απώλειες λόγω της λήξης της συνεργασίας με την Toys R Us.

Κοντά σε deal $900 εκατ. το Ebay
To eBay πλησιάζει σε συμφωνία για την πώληση της «μονάδας» του σε μια επενδυτική ομάδα με επικεφαλής την εταιρεία Permira για περίπου $ 900 εκατ.

Η συμφωνία,η οποία ολοκληρώθηκε αργά την Τετάρτη, θα μπορούσε να ανακοινωθεί το συντομότερο την Πέμπτη, όταν το eBay θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του δευτέρου τρίμηνου, αναφέρει το Marketwatch επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Το eBay σχεδιάζει επίσης να ολοκληρώσει την απόσχιση του τμήματος πλωρωμών του στο PayPal την Παρασκευή.

Η πώληση στους νέους ιδιοκτήτες, μεταξύ των οποίων είναι και η εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Sterling Partners, θα μπορούσε να καταλήξει μέχρι και στα $925 εκατ., δήλωσε ένας από τους ανθρώπους.

Το EBay αναζητεί αγοραστή για την επιχειρησιακή του μονάδα, η οποία βοηθά στην απευθείας σύνδεσή του με εταιρείες λιανικής όπως η ΙΚΕΑ, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο, οπότε και δήλωσε ότι θα μπορούσε επίσης να την πωλήσει χωριστά.

Η μονάδα υπέστη πλήγμα την περασμένη εβδομάδα, όταν η Toys "R" Us Inc., ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της, είπε ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στις ΗΠΑ με ίδια μέσα από το 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v