Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒοfA: Οι επενδυτές αυξάνουν τις θέσεις σε ρευστό

Σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merrill Lynch που έγινε τον Ιούλιο, τα χαρτοφυλάκια των διαχειριστών αποτελούνταν κατά 5,5% από ρευστό. Την Κίνα βλέπουν ως μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανάπτυξη οι επενδυτές.

ΒοfA: Οι επενδυτές αυξάνουν τις θέσεις σε ρευστό

Μετά από τέσσερις εβδομάδες έντονης μεταβλητότητας στις κινεζικές μετοχές και την απειλή της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, οι διαχειριστές στοιχείων ενεργητικού αύξησαν τις θέσεις σε ρευστό σε επίπεδα που δεν έχουν καταγραφεί από την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merrill Lynch που έγινε τον Ιούλιο, τα χαρτοφυλάκια των διαχειριστών αποτελούνταν κατά 5,5% από ρευστό. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν η επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers υπέβαλε αίτημα χρεοκοπίας.

Με βάση την έρευνα, οι διαχειριστές στοιχείων ενεργητικού βλέπουν υποτιμημένο τον χρυσό, για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια. Ωστόσο, «σε πλήρη αντίθεση με το 2008», οι επενδυτές παραμένουν «ταύροι» για τις μετοχές και ειδικά για τις τραπεζικές μετοχές.

Εν τω μεταξύ, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην παγκόσμια οικονομία έχει υποχωρήσει σημαντικά, με το 42% των ερωτηθέντων να αναμένει ενίσχυση τον επόμενο χρόνο, έναντι 55% σε αντίστοιχη έρευνα πριν από ένα μήνα. 

Η Κίνα αντιμετωπίζεται ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανάπτυξη, με το 62% να αναμένει ότι η οικονομία θα αποδυναμωθεί μεσοπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v