Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bενεζουέλα: Αναζητά ρευστότητα στα αποθέματα του ΔΝΤ

Tα συναλλαγματικά αποθέματα της Βενεζουέλας έχουν υποχωρήσει στα 15,87 δισ δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2003. Καταρρέει το εθνικό νόμισμα στην μαύρη αγορά.

Bενεζουέλα: Αναζητά ρευστότητα στα αποθέματα του ΔΝΤ

Η Βενεζουέλα απέσυρε περίπου 1,5 δισ. δολάρια από λογαριασμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τον Ιούνιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού με έδρα την Ουάσιγκτον, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα.

Tα συναλλαγματικά αποθέματα της Βενεζουέλας υποχώρησαν στα 15,87 δισ δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2003 όταν το αργό πετρέλαιο ήταν στα 25 δολάρια το βαρέλι.

Όπως μεταδίδει η Latin American Herald Tribune, τα αποθέματα της Βενεζουέλας είναι 8,387 δισ δολάρια χαμηλότερα από την αρχή του Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, το νόμισμα της Βενεζουέλας το μπολιβάρ, έχει υποχωρήσει σε νέο χαμηλό στην μαύρη αγορά. Ένα δολάριο ανταλλάσσεται στους δρόμους της χώρας έναντι 519 μπολιβάρ.

To αμερικάνικο δολάριο έχει διπλασιαστεί έναντι του μπολιβάρ σε λιγότερο από τρεις μήνες. Τον Απρίλιο χρειάζονταν 260 μπολιβάρ για να αγοράσει κανείς ένα δολάριο στην μαύρη αγορά. Προηγουμένως, είχαν περάσει τέσσερις μήνες για να διπλασιαστεί η ισοτιμία στα 260 μπολιβάρ το δολάριο, το Νοέμβριο βρισκόταν στο 130, ένδειξη ότι επιταχύνεται η αποδυνάμωση του νομίσματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v