Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξήθηκαν οι μισθοί στην ευρωζώνη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι μισθοί στην ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 2,2% το α' τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ποσοστό διπλάσιο από αυτό που καταγράφηκε το δ' τρίμηνο του 2014, ενώ η άνοδος ήταν η μεγαλύτερη από το γ' τρίμηνο του 2012.

Αυξήθηκαν οι μισθοί στην ευρωζώνη

Ο ρυθμός ανάπτυξης των μισθών στην ευρωζώνη επιταχύνθηκε τους πρώτους τρεις μήνες του 2015, στηρίζοντας την οικονομική ανάκαμψη της νομισματικής ένωσης και την άνοδο του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 2,2% το α' τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ποσοστό διπλάσιο από αυτό που καταγράφηκε το δ' τρίμηνο του 2014, ενώ η άνοδος ήταν η μεγαλύτερη από το γ' τρίμηνο του 2012.

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 2,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κατά 2% έναντι του προηγούμενου τριμήνου, ενώ έκπληξη αποτέλεσαν τα στοιχεία για την Ισπανία–όπου περισσότερο από το ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας- καθώς οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 2,1%, έναντι της πτώσης 0,4% που είχε καταγραφεί το προηγούμενο τρίμηνο. Στη Γαλλία σημειώθηκε αύξηση 1,6% και στην Ιταλία 1,2%.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την Ελλάδα δεν υπάρχουν στοιχεία, ούτε για φέτος, ούτε όμως και για το προηγούμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v