Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Εκκληση στη Γερμανία να επενδύσει σε υποδομές

Το σημερινό περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων αποτελεί παράθυρο ευκαιρίας για την Γερμανία για να χρηματοδοτήσει μεγαλύτερες επενδύσεις με ευνοϊκούς όρους, εκτιμούν αναλυτές του ΔΝΤ.

ΔΝΤ: Εκκληση στη Γερμανία να επενδύσει σε υποδομές

H αύξηση των δημόσιων δαπανών σε υποδομές στην Γερμανία δεν θα τόνωνε μόνο την εγχώρια ζήτηση αλλά θα αύξανε την παραγωγικότητα και το ΑΕΠ μακροπρόθεσμα, με θετικές επιπτώσεις και για την υπόλοιπη ευρωζώνη, εκτιμούν σε έκθεση τους αναλυτές του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τους δύο αναλυτές, αν και οι υποδομές της Γερμανίας δεν αντιμετωπίζονται ως ελλιπείς, στην πραγματικότητα εμφανίζουν αρκετές ατέλειες ειδικά στις μεταφορές.

Οι δημόσιες δαπάνες της χώρας στις υποδομές βρίσκονται στο κατώτατο 25% των 34 οικονομιών του ΟΟΣΑ.

«Μεγαλύτερες επενδύσεις στις υποδομές αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά την δυνητική γερμανική παραγωγή, δηλαδή το μεγαλύτερο δυνατό ΑΕΠ που μια οικονομία μπορεί να παράγει με βιώσιμο τρόπο» γράφουν στην έκθεση.

Οι Selim Elekdag και Dirk Muir τονίζουν ακόμα πως το σημερινό περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων αποτελεί παράθυρο ευκαιρίας για την Γερμανία για να χρηματοδοτήσει μεγαλύτερες επενδύσεις με ευνοϊκούς όρους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v