Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Ανάπτυξη 3,1% προβλέπει το ΔΝΤ το 2015

Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου, η υποτίμηση του ευρώ και η εξαιρετικά υποστηρικτική νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δίνουν ώθηση στην ισπανική οικονομία τονίζει το ΔΝΤ.

Ισπανία: Ανάπτυξη 3,1% προβλέπει το ΔΝΤ το 2015

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αύξησε τον στόχο για την ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας για δεύτερη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες, προβλέποντας ότι θα κινηθεί στο 3,1% το 2015.

«Η ανάκαμψη έχει ανεβάσει ρυθμό και η δημιουργία θέσεων εργασίας έχει επιταχυνθεί, αλλά το επίπεδο της ανεργίας παραμένει υψηλό» ανέφερε το Ταμείο στην τελευταία του έκθεση για την ισπανική οικονομία.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η έκθεση του Ταμείου επισημαίνει ότι η οικονομική αναγέννηση της Ισπανίας στηρίζει σε εγχώριους παράγοντες, όπως η μεταρρύθμιση της αγοράς απασχόλησης, αλλά και από τις πιο ευνοϊκές συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία.

«Σημαντικοί εξωτερικοί ούριοι άνεμοι, έχουν βοηθήσει την ανάκαμψη, μεταξύ των οποίων η πτώση στις τιμές του πετρελαίου, η υποτίμηση του ευρώ και η εξαιρετικά υποστηρικτική νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v