Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Deutsche Bank

Οι παραιτήσεις έρχονται μετά από μια σειρά οικονομικών ατοπημάτων και ρυθμιστικών ποινών που έχουν επιβληθεί στην τράπεζα, περιλαμβανομένου του τελευταίου προστίμου 2,5 δισ. δολαρίων για την υπόθεση χειραγώγησης των επιτοκίων.

Παραιτήθηκαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Deutsche Bank

Τον πρώην CFO της UBS, John Cryan, διόρισε για νέο CEO της η Deutsche Bank, μετά την κοινή παραίτηση των συν-διευθυνόντων συμβούλων της Anshu Jain και Juergen Fitschen.

Οι δύο CEO είχαν δεχθεί έντονες επικρίσεις από επενδυτές μετά από μια σειρά οικονομικών ατοπημάτων και ρυθμιστικών ποινών που έχουν επιβληθεί στην τράπεζα, περιλαμβανομένου του τελευταίου προστίμου 2,5 δισ. δολαρίων για την υπόθεση χειραγώγησης των επιτοκίων.

Ο 54χρονος Cryan, που βρίσκεται στο εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας από το 2013, θα αντικαταστήσει τον Jain από την 1η Ιουλίου και θα γίνει αποκλειστικός CEO μετά και την αποχώρηση του Fitschen τον Μάιο του 2016.

«Το μέλλον μας θα καθοριστεί από το πόσο καλά υλοποιούμε την στρατηγική μας, εντυπωσιάζουμε τους πελάτες και μειώνουμε την περιπλοκότητα. Ανυπομονώ να αρχίσω αυτή τη δουλειά την 1η Ιουλίου», δήλωσε σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε η Deutsche Bank, γνωστοποιώντας τον διορισμό του.

Σημειώνεται πως η Deutsche Bank είναι η τελευταία μεγάλη τράπεζα στην Ευρώπη που ανακοινώνει αλλαγές στην διοίκησή της από τότε που ξέσπασε η κρίση: έχουν ήδη προηγηθεί οι Barclays, Credit Suisse και UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v