Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ρεκόρ στεγαστικών δανείων από σκιώδεις τράπεζες

Σκιώδεις τράπεζες όπως η Quicken Lonas, η PHΗ και η loanDepot.com χορήγησαν τον Απρίλιο το 53% των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων με κρατική εγγύηση.

ΗΠΑ: Ρεκόρ στεγαστικών δανείων από σκιώδεις τράπεζες

Tην μερίδα του λέοντος στην αγορά ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων με κρατική εγγύηση έχουν αποκτήσει τα μη τραπεζικά ιδρύματα στις ΗΠΑ.

Οι ρυθμιστικές αλλαγές και τα δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα, ανάγκασαν τους παραδοσιακούς προμηθευτές στεγαστικών δανείων να υποχωρήσουν από την αγορά τω 9,8 τρις. δολαρίων.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., σκιώδεις τράπεζες όπως η Quicken Lonas, η PHΗ και η loanDepot.com χορήγησαν τον Απρίλιο το 53% των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έρευνα καθηγητών του Harvard, μεγάλες τράπεζες όπως η JP Morgan, η Wells Fargo και η Bank of America κάνουν πίσω. Οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι αντιδρούν στις πιο αυστηρές κεφαλαιακές απαιτήσεις και στις βαριές ποινές.

Το σκιώδες τραπεζικό σύστημα εκτελεί τραπεζικές λειτουργίες, χωρίς ωστόσο να υπόκειται σε τόσο αυστηρή εποπτεία, καθώς χρηματοδοτείται από επενδυτές και όχι από εγγυημένες καταθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v