Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργεντινή: Σε έλλειμμα γύρισε το πρωτογενές πλεόνασμα

Ο Paul Singerg, o δισεκατομμυριούχος επενδυτής που εκπροσωπεί τα hedge funds που έχουν μηνύσει την Αργεντινή, κατέθεσε την Παρασκευή νέα αγωγή εκ μέρους 500 επιπλέον πιστωτών.

Αργεντινή: Σε έλλειμμα γύρισε το πρωτογενές πλεόνασμα

H κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το πρωτογενές έλλειμμα εκτινάχτηκε στα 17,4 δισ. πέσος (1,93 δισ. δολάρια) τον Μάρτιο, από πλεόνασμα 3,6 δισ. πέσος την περασμένη χρονιά.

Την τελευταία φορά που η Αργεντινή ανακοίνωσε έλλειμμα για τον Μάρτιο ήταν το 2002, τρεις μήνες μετά την διαγραφή του χρέους.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται ουσιαστικά έξω από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, μετά την νέα χρεοκοπία τον Ιούλιο του 2014.

«Δεν είναι βιώσιμο τα έσοδα να αυξάνονται με ρυθμό 20% χαμηλότερο από τις δαπάνες» ανέφερε στο Bloomberg ο Βelen Olaiz, οικονομολόγος στην εταιρεία ερευνών Abeceb.com. «Είναι ένα κενό που θα πρέπει να κλείσει σε κάποιο σημείο» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο Paul Singerg, o δισεκατομμυριούχος επενδυτής που εκπροσωπεί τα hedge funds που έχουν μηνύσει την Αργεντινή, κατέθεσε την Παρασκευή νέα αγωγή εκ μέρους 500 επιπλέον πιστωτών. Αν οι πιστωτές κερδίσουν την αγωγή, η Αργεντινή θα χρωστάει 5,2 δισ. δολάρια επιπλέον, ανεξάρτητα από τα 1,4 δισ. δολάρια που οφείλει σύμφωνα με δικαστική απόφαση του 2014 στον κ. Singer και άλλους ομολογιούχους που αρνήθηκαν να λάβουν μέρος σε διαγραφή χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v