Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Μείωση προσωπικού έως και 20.000 άτομα

Ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός αναμένεται να απολύσει έως και 20.000 εργαζομένους, σύμφωνα με πληροφορίες για ανακοινώσεις του CEO την επόμενη εβδομάδα.

HSBC: Μείωση προσωπικού έως και 20.000 άτομα
H μεγαλύτερη τράπεζα τη Ευρώπης, η HSBC, πρόκειται την επόμενη εβδομάδα να ανακοινώσει σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, ανέφερε το Sky News, επικαλούμενο πληροφορίες από ανώνυμες πηγές μέσα στην τράπεζα. 

Ο διευθύνων σύμβουλος Stuart Gulliver στις 9 Ιουνίου πρόκειται να παρουσιάσει έναν αναθεωρημένο στόχο για μείωση του προσωπικού στην ενημέρωση των μετόχων για τη στρατηγική της τράπεζας, ανακοινώνοντας μειώσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους της εταιρίας πιθανότατα θα επηρεάσουν 10 - 20 χιλιάδες υπαλλήλους.

Πηγή δήλωσε στο Sky Νews ότι οι αριθμοί βρίσκονται ακόμα υπό εξέταση και δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα.

Η ευρωπαϊκή τράπεζα απασχολούσε 258.000 άτομα μέχρι το τέλος της προηγούμενης χρονιάς αλλά έχει εγκαταλείψει το στόχο, που είχε τεθεί δύο χρόνια πριν, να μειώσει το προσωπικό της στις 240 - 250 χιλιάδες μέχρι το 2016, λόγω της γρήγορα μεταβαλλόμενης φύσης του ρυθμιστικού πλαισίου για τη λειτουργία των τραπεζών.

Πάντως, οι μειώσεις προσωπικού που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα θεωρείται ότι δε θα συμπεριλαμβάνουν τον περιορισμό προσωπικού σε Βραζιλία και Τουρκία, όπου η τράπεζα δεν αποκαλύπτει τον αριθμό των εργαζομένων της.

Η HSBC προβαίνει στις απολύσεις με στόχο να δείξει στους μετόχους ότι είναι προσηλωμένη στη μείωση του κόστους, μετά από μια σειρά σοβαρών πληγμάτων στη φήμη της, έπειτα από έρευνες των αμερικανικών αρχών για συμμετοχή της σε χειραγώγηση των αγορών συναλλάγματος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v