Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Nέα πτώση στις τιμές των κατοικιών

H Fitch ανέφερε την Τετάρτη ότι οι τιμές υποχώρησαν το πρώτο τρίμηνο, με τις συνολικές απώλειες από το 2008 να ανέρχονται στο 16,3%

Ιταλία: Nέα πτώση στις τιμές των κατοικιών

Η πτώση στις τιμές των κατοικιών στην Ιταλία θα φτάσει το 20% από το προ κρίσης υψηλό εκτιμά η Fitch, επισημαίνοντας πως το χάσμα στην αξία των κατοικιών μεταξύ Βορρά και Νότου διευρύνεται.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε την Τετάρτη ότι οι τιμές υποχώρησαν το πρώτο τρίμηνο, με τις συνολικές απώλειες από το 2008 να ανέρχονται στο 16,3%.

«Η αβεβαιότητα σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο, η αργή οικονομική ανάκαμψη και η υψηλή ανεργία περιορίζουν την προσφορά και ζήτηση για στεγαστικά δάνεια» επισημαίνει στην έκθεση η Fitch. «Oι παράγοντες αυτοί αναμένεται να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην αγορά κατοικίας» προσθέτει.

Η ιταλική οικονομία επεκτάθηκε το πρώτο τρίμηνο, ανοίγοντας το δρόμο προς μια έξοδο από την μεγαλύτερη ύφεση στην ιστορία της. Αν και οι λιγότερο αυστηρές πολιτικές δανεισμού βοήθησαν τις συναλλαγές να ανακάμψουν την περασμένη χρονιά, οι τιμές συνέχισαν να υποχωρούν, ειδικά στο Νότο.

«Η διαφορά στις τιμές ανάμεσα στην Νότια Ιταλία και την υπόλοιπη χώρα αυξήθηκε περαιτέρω τους πρώτους τρεις μήνες του 2015» ανέφερε η Fitch.

Σε σχέση με το υψηλό του 2008, οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 27,7% στον Νότο, ενώ η πτώση στην βόρεια και κεντρική Ιταλία αυξήθηκαν στο 15,5%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v