Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αmazon: Αλλάζει φορολογική τακτική στην Ευρώπη

Η αμερικάνικη εταιρεία δεν θα περνάει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη μέσω του φορολογικού παραδείσου του Λουξεμβούργου. Από την 1η Μαΐου ξεκίνησε η εφαρμογή της νέας στρατηγικής.

Αmazon: Αλλάζει φορολογική τακτική στην Ευρώπη

Η Amazon έχει αρχίσει να γράφει στα βιβλία της τα έσοδα από πωλήσεις λιανικής σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αντί να τις δηλώνει όλες μέσω του φορολογικού «παραδείσου» του Λουξεμβούργου.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε πως η στροφή ξεκίνησε από την 1η Μαίου. Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην WSJ πως ο αμερικάνικος κολοσσός έχει αρχίσει να εμφανίζει έσοδα από τοπικά καταστήματα στην Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ισπανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ, ανάλογα με το πώς η εταιρεία θα κατανείμει τα κόστη, οι φόροι που θα κληθεί να πληρώσει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι σημαντικά μεγαλύτεροι. Παράλληλα, η κίνηση της μπορεί να ασκήσει πιέσεις σε άλλες εταιρείες να κάνουν το ίδιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει έρευνα για φορολογικές τακτικές από διάφορες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Amazon. Οι ρυθμιστικές αρχές που ερευνούν την Amazon ανακοίνωσαν τον Ιανουάριο ότι πιστεύουν πως η φορολογική δομή στο Λουξεμβούργο μπορεί να προσφέρει ένα παράνομο και άδικο πλεονέκτη έναντι των ανταγωνιστών.

Η Amazon βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών και για μονοπωλιακές πρακτικές στο e-commerce, ενώ διεξάγεται και έρευνα για τις διαδικτυακές της πλατφόρμες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v