Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Ρεκόρ στις εκδόσεις «junk» χρέους σε ευρώ

Οι πωλήσεις ομολόγων σε ευρώ με υψηλές αποδόσεις εκτινάχτηκαν στα 81 δισ. ευρώ τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, υπολογίζει ο οίκος αξιολόγησης.

Fitch: Ρεκόρ στις εκδόσεις «junk» χρέους σε ευρώ

Τα ευρωπαϊκά ομόλογα «σκουπίδια» ετοιμάζονται να καταγράψουν μια χρονιά ρεκόρ, καθώς το περιβάλλων χαμηλών επιτοκίων που έχει δημιουργήσει η επιθετική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ προσελκύει εκδότες στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με έκθεση της Fitch που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα, οι πωλήσεις ομολόγων σε ευρώ με υψηλές αποδόσεις εκτινάχτηκαν στα 81 δισ. ευρώ τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους.

Πρόκειται για αύξηση 9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και αναμένεται να οδηγήσει σε χρονιά ρεκόρ για την συγκεκριμένη κατηγορία τίτλων.

Εν τω μεταξύ, ο όγκος των ομολόγων που πουλήθηκε σε νέους επενδυτές αυξήθηκε στα 16 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 28% των εταιρικών εκδόσεων.

«Η ευφορία για τις θετικές επιπτώσεις από το πρόγραμμα επαναγοράς της ΕΚΤ βοήθησε να ενισχυθούν οι ήδη υποστηρικτικές συνθήκες για τις ευρωπαϊκές εκδόσεις υψηλών αποδόσεων» γράφει η Fitch στην έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v