Η Apple εξαγοράζει εταιρία GPS

Η νέα εξαγορά βάζει την Apple στην πρωτοπορία των εφαρμογών GPS. Συνειδητή επιλογή της εταιρίας η απεξάρτηση από το Google maps.

Η Apple εξαγοράζει εταιρία GPS

H Apple επιβεβαίωσε την Κυριακή την εξαγορά της Coherent Navigation, εταιρίας υπηρεσιών πλοήγησης, ενισχύοντας τις τεχνολογικές της υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τον εντοπισμό και την εύρεση προορισμού.   

Για τους περισσότερους τεχνολογικούς κολοσσούς της Silicon Valley, το λογισμικό τοποθεσίας υπόκειται πολλών εφαρμογών και παραμέτρων στα προϊόντα τους. Η Apple δεν ήταν πάντα στην πρωτοπορία αυτών των εφαρμογών και υπολογίζεται πως με αυτήν της την κίνηση προσπαθεί να μπει δυναμικά στο χώρο. Η εταιρία πάντως δεν θέλει να μιλήσει για περαιτέρω λεπτομέρειες. 

«Η Apple αγοράζει κατά καιρούς μικρότερες τεχνολογικές εταιρίες και σε γενικές γραμμές δε συζητούμε τους στόχους και τα σχέδιά μας», ανέφερε η εταιρία σε ένα email, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC. 

H Coherent Navigation ιδρύθηκε το 2008 και είναι μια μικρή εταιρία προσανατολισμένη στο σχεδιασμό εμπορικών υπηρεσιών πλοήγησης, βασισμένη σε συνεργασίες όπως η Boeing και η Iridium, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του διευθύνοντος συμβούλου της Paul Lego στο LinkedIn, διαχειρίζεται δίκτυο δορυφόρων.

Από τότε που η εταιρία ξεκίνησε, η σημασία της τεχνολογίας της αυξάνεται διαρκώς. Η Coherent Navigation έχει εργαστεί σε υψηλής ακριβείας συστήματα πλοήγησης, τεχνολογία πολύ πιο εξελιγμένη από πολλούς παγκοσμίως διαδεδομένους εμπορικούς παρόχους παρόμοιας τεχνολογίας με βάση το GPS. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς η Apple θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Coherent Navigation, για παράδειγμα αν θα παράξει νέα προϊόντα, ή αν θα ενσωματώσει την τεχνολογία της στα ήδη υπάρχοντα.

Η Apple εδώ και χρόνια αγοράζει εταιρίες όπως η Placebase, μια μικρή υπηρεσία σχεδιασμού χαρτών, η Locationary και η Hopstop, καθώς η εταιρία προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τις υπηρεσίες Google maps.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v