Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στο Κογκρέσο

Ο Φραγκίσκος δεν θα μιλήσει στο Κογκρέσο ως εχθρός του συστήματος αλλά ως ένας ποιμένας που θέλει να κάνει τον κόσμο καλύτερο για αυτούς που δεν έχουν φωνή, δήλωσε στενός σύμβουλος του Πάπα στο Bloomberg.

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στο Κογκρέσο

O Πάπας Φραγκίσκος θα αποκηρύξει τις ανισότητες του καπιταλισμού στην ομιλία του στο Κογκρέσο στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον πιο στενό του σύμβουλο.

Ο Καρδινάλιος Όσκαρ Αντρές Ροντρίγκες Μαραντιάγακα, τον οποίο ο Αργεντίνος πάπας έχει επιλέξει ως σύμβουλο του, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ότι ο Φραγκίσκος δεν θα μιλήσει ως εχθρός του συστήματος αλλά ως ένας «ποιμένας που θέλει να κάνει τον κόσμο καλύτερο, ειδικά για αυτούς που δεν έχουν φωνή».

Όταν εκλέχτηκε ως ο ηγέτης 1,2 δισεκατομμυρίων καθολικών, ο Φραγκίσκος απηύθυνε μήνυμα για «μια φτωχή εκκλησία για τους φτωχούς», ενώ εξέφρασε πολλές φορές την ανησυχία του για την διεύρυνση των ανισοτήτων ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς.

Ο Πάπας θα παρουσιάσει στα μέλη του Κογκρέσου «τον ίδιο τρόπο σκέψης που εξέφρασε στην αποστολική παραίνεση», υποστήριξε ο κ. Μαραντιάγκα. Στο κείμενο αυτό ο Φραγκίσκος είχε επιτεθεί στην «ειδωλολατρία του χρήματος» και στο «χρηματοπιστωτικό σύστημα του αποκλεισμού και της ανισότητας».

«Η αλλαγή είναι αναγκαία, πρέπει να κάνουμε τον καπιταλισμό πιο ανθρώπινο, διαφορετικά οι ανισότητες θα συνεχίσουν να αυξάνονται και οι ανισότητες παράγουν βία, απογοήτευση, πόνο και ανασφάλεια» είπε ο κ. Μαραντιάγκα και εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κογκρέσο θα ακούσει τον Πάπα με «ανοιχτές καρδιές».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v