Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Βουτιά 42% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων συρρικνώθηκαν κατά 42% τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, στις 132.456 μονάδες. Η μέτρηση ήταν χειρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 40%.

Ρωσία: Βουτιά 42% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ρωσία συνέχισαν την κατρακύλα και τον Απρίλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι πωλήσεις αυτοκινήτων συρρικνώθηκαν κατά 42% τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, στις 132.456 μονάδες. Η μέτρηση ήταν χειρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 40%.

Τον Μάρτιο οι πωλήσεις είχαν βουτήξει 43%.

Σημειώνεται πως η ρωσική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την πρώτη ύφεση τα τελευταία έξι χρόνια. Η ρωσική οικονομία συρρικνώθηκε 2,2% το πρώτο τρίμηνο.

Ο υπουργός Οικονομίας Αlexei Ulykayev προέβλεψε στις 23 Απριλίου ότι το ΑΕΠ θα υποχωρήσει πιθανότατα κατά 2,8% το 2015.

Η περσινή νομισματική κρίση, η χειρότερη για την Ρωσία μετά το 1998, αύξησε το κόστος των αυτοκινήτων. Εν τω μεταξύ, τα επιτόκια στα δάνεια για την αγορά αυτοκινήτου εκτοξεύτηκαν, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να προχωρήσει σε μια άνευ προηγούμενου αύξηση του βασικού επιτοκίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v