Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bενεζουέλα: Πωλήσεις μόνο σε δολάρια θα κάνει η Ford

H Ford δυσκολεύεται να αγοράσει εξαρτήματα για την μονάδα της στην Βενεζουέλα, εξαιτίας των συναλλαγματικών περιορισμών. Σύμφωνα με το Reuters, η αυτοκινητοβιομηχανία ήρθε σε συμφωνία με την κυβέρνηση για την πώληση αυτοκινήτων μόνο σε δολάρια.

Bενεζουέλα: Πωλήσεις μόνο σε δολάρια θα κάνει η Ford

H μονάδα της Ford στην Βενεζουέλα θα δέχεται σύντομα πληρωμές μόνο σε δολάρια για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

H Ford δυσκολεύεται να αγοράσει εξαρτήματα για την μονάδα Ford de Venezuela, καθώς το πολύπλοκο σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών δεν της επιτρέπει να βρει δολάρια για να κάνει τις απαιτούμενες εισαγωγές.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η παραγωγή της Ford στην χώρα δεν είναι σταθερή εξαιτίας της οικονομικής αβεβαιότητας. Σε μια ανακοίνωση, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως η συμφωνία με την κυβέρνηση για τις πωλήσεις σε δολάρια θα βοηθήσει στην σταθεροποίηση της παραγωγής.

"Η Ford έχει έρθει σε συμφωνία με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας η οποία προσφέρει λύσεις που μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε την παραγωγή τον Ιούλιο" ανέφερε η εκπρόσωπος σε ανακοίνωση.

H αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε χρέωση 800 εκατ. δολαρίων προ φόρων το τέταρτο τρίμηνο λόγω της αστάθειας και της υποτίμησης του νομίσματος και αποφάσισε να αφαιρέσει τις δραστηριότητες στην Βενεζουέλα από τις επόμενες οικονομικές ανακοινώσεις.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Βιομηχανίας της Βενεζουέλας αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση. Τον περασμένο μήνα η General Motors ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στην χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v