Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aυστραλία: Ξεκινά φορολογικό «πόλεμο» με 30 πολυεθνικές

Μέτρα για την καταπολέμηση των πρακτικών φοροαποφυγής από τις μεγάλες πολυεθνικές θα παρουσιάσει την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας. Στο στόχαστρο 30 εταιρείες.

Aυστραλία: Ξεκινά φορολογικό «πόλεμο»  με 30 πολυεθνικές

H κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε την Δευτέρα σχέδια για την αντιμετώπιση των πρακτικών φοροαποφυγής από μεγάλες πολυεθνικές, λέγοντας πως θα ελέγξει τις δραστηριότητες τριάντα εταιρειών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κυβέρνηση παρουσίασε ακόμα προτάσεις για την επιβολή φόρου υπηρεσιών και αγαθών στις εταιρείες που πουλάνε ψηφιακά προϊόντα.

Ο υπουργός Οικονομικών Joe Hockey, ο οποίος την περασμένη χρονιά ανέφερε ότι η πρακτική των εταιρειών να μεταφέρουν τα κέρδη σε φορολογικούς παραδείσους αντιστοιχεί σε «κλοπή», τόνισε πως θα αποκαλύψει τα νέα μέτρα κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού την Τρίτη.

«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα μέτρα για την φορολογική ακεραιότητα στην προϋπολογισμό» είπε, προσθέτοντας πως ο νόμος για την φοροαποφυγή των πολυεθνικών θα εστιάζει στις δραστηριότητες 30 συγκεκριμένων εταιρειών.

«Οι εταιρείες αυτές μεταφέρουν κέρδη που δημιουργήθηκαν στην Αυστραλία σε άλλες περιοχές με χαμηλούς ή καθόλου φόρους» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v