Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μorgan Stanley: Υποβάθμισε τις κινεζικές μετοχές

H δραματική υπο-απόδοση τις τελευταίες ημέρες έχει οδηγήσει σε επιδείνωση των απόλυτων και σχετικών αποτιμήσεων, δήλωσε αναλυτής του οίκου.

Μorgan Stanley: Υποβάθμισε τις κινεζικές μετοχές

Η Morgan Stanley υποβάθμισε τις κινεζικές μετοχές για πρώτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια, καθώς η αγορά έχει γίνει πιο ακριβή μετά την άνοδο των τιμών και την πτώση της κερδοφορίας στο χαμηλότερο επίπεδο από την παγκόσμια ύφεση το 2009.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o διεθνής οίκος υποβάθμισε την Πέμπτη τον δείκτη MSCI China Index σε «equal weight» από «overweight».

«Είναι αλήθεια ότι είμαστε γνωστοί στην αγορά ως “ταύροι” για την Κίνα, οπότε για εμάς είναι μεγάλη αλλαγή» ανέφερε ο αναλυτής Jonathan Garner. «H δραματική υπο-απόδοση τις τελευταίες ημέρες έχει οδηγήσει σε επιδείνωση των απόλυτων και σχετικών αποτιμήσεων» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ωστόσο, η Κίνα παραμένει σχετικά υψηλότερα σε σχέση με άλλες αγορές στις αναδυόμενες για λόγους όπως το νόμισμα, το επίπεδο των αποδόσεων και των χρηματοδοτικών ροών» επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι η Morgan Stanley υποβάθμισε την Ρωσία σε «underweight» από «equalweight», ενώ αναβάθμισε τις μετοχές της Ταϊβάν σε «overweight» από «equalweight».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v