Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση Loeb σε Buffett:Αλλα λέει και άλλα κάνει

Δεν ήταν πολύ...ευγενικός ο Daniel Loeb όταν αναφέρθηκε στο Warren Buffett σε συνέδριο στο Las Vegas. Ασυνέπεια λόγων και έργων και εν ολίγοις υποκρισία ήταν οι κατηγορίες που απρόκλητα εξαπέλυσε εναντίον του Aμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Επίθεση Loeb σε Buffett:Αλλα λέει και άλλα κάνει

Βολές από τον επιτυχημένο hedge-fund manager Daniel Loeb προς τον Warren Buffett, για ασυνέπεια μεταξύ λόγων και έργων.

Την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το marketwatch, σε μία συζήτηση στο Las Vegas με τον Anthony Scaramucci στο πλαίσιο του συνεδρίου της Skybridge Alternatives, o Loeb έκανε μια... παράκαμψη όταν ερωτήθηκε για τα αγαπημένα του βιβλία.

Αφού έδωσε μια μικρή λίστα με τα αγαπημένα του βιβλία αυτοβοήθειας, είπε ότι του αρέσει να διαβάζει και τις οδηγίες προς επενδυτές του προέδρου της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, γιατί τον διασκεδάζει να «συγκρίνει τα λόγια του και τα έργα του».

Στη συνέχεια, ο πολυεκατομμυριούχος επενδυτής έβγαλε απρόκλητα τη χολή του έναντι του Warren Buffett και των κατά καιρών δηλώσεών του σε κείμενα και ΜΜΕ.  

Ο Buffett κάνει κριτική στα hedge funds, αλλά στην πράξη έστησε το πρώτο hedge fund της Ιστορίας, είπε ο Loeb. Ο Buffett ασκεί επίσης κριτική στους ακτιβιστές επενδυτές, αλλά ήταν ο πρώτος ακτιβιστής. Ο Buffett θέλει οι άνθρωποι να πληρώνουν περισσότερους φόρους, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να τους αποφύγει.

Το σύντομο αυτό παραλήρημα προκάλεσε το χειροκρότημα του κοινού.

Τέλος, σε μια συζήτηση επί πολλών θεμάτων, ο Loeb επαίνεσε τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Shinzo Abe, καθώς η Ιαπωνική κυβέρνηση πιέζει τις επιχειρήσεις να κάνουν μεταρρυθμίσεις.  Πρόσθεσε ότι πιθανόν έχασε 1 δισ. δολάρια με το να πουλήσει τις μετοχές του στη Sony τόσο νωρίς. 

Όσον αφορά όσους είναι απαισιόδοξοι για την κινεζική οικονομία, ο Loeb εμφανίστηκε σκωπτικός, λέγοντας ότι κανείς δεν έχει κερδίσει χρήματα σορτάροντας τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v