Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 80% στα κέρδη της Commerzbank

Με κινητήριο δύναμη το investment banking, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε σθεναρή αύξηση της κερδοφορίας.

Άλμα 80% στα κέρδη της Commerzbank

Ισχυρή αύξηση κερδοφορίας ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η γερμανική τράπεζα, δίνοντας μία αναγκαία θετική είδηση στους μετόχους της μετά το διακανονισμό των 1,45 δισ. δολ. για παραβίαση κανόνων ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της Commerzbank άγγιξαν τα 366 εκατ. ευρώ από 200 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. «Κάναμε καλή αρχή για το 2015 και αυξήσαμε σημαντικά τα έσοδά μας σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιούμαστε» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Martin Blessing.

Τα λειτουργικά κέρδη της τράπεζας εκτινάχθηκαν κατά 40% κυρίως λόγω της σημαντικής ανόδου που καταγράφηκε στο trading συναλλάγματος και ομολόγων. Όπως αναφέρει η ίδια η τράπεζα στην ανακοίνωσή της, η αστάθεια που επικράτησε στις αγορές το πρώτο τρίμηνο ανάγκασε τους πελάτες τους να αυξήσουν τις συγκεκριμένες συναλλαγές, με αποτέλεσμα υψηλότερα κέρδη για το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v