Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της JP Morgan

Οι γαλλικές αρχές πιστεύουν πως η J.P. Morgan χρηματοδότησε συναλλαγές που επέτρεψαν σε στελέχη της Wendel να «τσεπώσουν» μετοχές αξίας περίπου 320 εκατ. ευρώ και να αναβάλλουν πληρωμές φόρων σε αυτές τις μετοχές.

Γαλλία: Ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της JP Morgan

Οι εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας διέταξαν την έναρξη προανάκρισης κατά μονάδας της JP Morgan για την κατηγορία της συναυτουργίας σε φορολογική απάτη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που έχει στην κατοχή της η Wall Street Journal.

Δημοσίευμα της αμερικάνικης εφημερίδας αναφέρει πως οι εισαγγελείς ερευνούν το ρόλο της βασικής αμερικάνικης τραπεζικής μονάδας της J.P Morgan σε μια σειρά από συναλλαγές 14 ανώτατων στελεχών της επενδυτικής εταιρείας Wendel Investissement το 2007.

Οι εισαγγελείς πιστεύουν πως η J.P. Morgan χρηματοδότησε συναλλαγές που επέτρεψαν σε στελέχη της Wendel να «τσεπώσουν» μετοχές αξίας περίπου 320 εκατ. ευρώ και να αναβάλλουν πληρωμές φόρων σε αυτές τις μετοχές.

Η τράπεζα της Νέας Υόρκης ενημερώθηκε για τις κατηγορίες εναντίον της στις 17 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο μήνα, οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα κατά της HSBC και τον ρόλο της στο ξέπλυμα κερδών από φοροδιαφυγή. Η τράπεζα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση 1 δισ. ευρώ για να καλύψει πιθανές ποινές.

Οι αρχές ερευνούν επίσης αν η ελβετική τράπεζα UBS παρακίνησε πελάτες στην Γαλλία να ανοίξουν λογαριασμούς στην Ελβετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v