Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 53,9 ο σύνθετος ΡΜΙ ευρωζώνης

Ενθαρρυντικοί οι δείκτες ΡΜΙ για την ευρωζώνη. Καλύτερος της αρχικής εκτίμησης ο σύνθετος ΡΜΙ στο 53,9. Ρυθμό ανάπτυξης 0,4% "βλέπει" για την ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο η Markit.

Στο 53,9 ο σύνθετος ΡΜΙ ευρωζώνης

Υγιής ανάπτυξη δραστηριοτήτων καταγράφηκε και τον Απρίλιο στον ιδιωτικό κλάδο ευρωζώνης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Markit. Ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ που αποτυπώνει τις δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα, διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στο 53,9, υψηλότερα της αρχικής εκτίμησης στο 53,5 και σε απόσταση αναπνοής από το υψηλό 11 μηνών που είχε αγγίξει μόλις τον προηγούμενο μήνα (στο 54). 

Ο επιμέρους δείκτης δραστηριοτήτων για τον κλάδο υπηρεσιών ενισχύθηκε στο 54,1 έναντι αρχικής ένδειξης στο 53,7. 

«Είναι μία απογοήτευση ότι δεν αναπτύχθηκε ταχύτερα ο ρυθμός ανάπτυξης, αλλά η ανάπτυξη των δεικτών σε εθνικό επίπεδο δίνει στους αξιωματούχους πραγματική ενθάρρυνση για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην περιοχή" δήλωσε ο Κρις Γουίλιαμσον, ο επικεφαλής ανάλυσης της Markit. 

Διευκρίνισε ότι οι δείκτες ΡΜΙ υποδεικνύουν ρυθμό ανάπτυξης 0,4% για την ευρωζώνη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. 

Ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ για τη Γερμανία διαμορφώθηκε στο 54,1 έναντι αρχικής ένδειξης στο 54,2 και για τη Γαλλία στο 50,6 έναντι αρχικής πρόβλεψης στο 50,2. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v