Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι γαλλικές τράπεζες

Πενταπλασιασμό κερδών ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η Societe Generale. Αύξηση κερδών και εσόδων υψηλότερη των εκτιμήσεων αποκάλυψε και η Credit Agricole.

Ανακάμπτουν οι γαλλικές τράπεζες

Καλύτερα των προσδοκιών αποδεικνύονται τα αποτελέσματα των γαλλικών τραπεζών. Societe Generale και Credit Agricole ανακοίνωσαν σημαντική αύξηση κερδών ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών παρά τα προβλήματα που δημιουργούν οι κυρώσεις στην Ασία και ενώ η ευρωζώνη καταγράφει τα πρώτα βήματα ανάπτυξης.

Η Societe Generale ανακοίνωσε καθαρά έσοδα 868 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 779 εκατ. ευρώ. Πρόκειται σχεδόν για πενταπλασιασμό της κερδοφορίας από τα 169 εκατ. ευρώ που είχε καταγράψει η τράπεζα το πρώτο τρίμηνο του 2014. Τα έσοδα ενισχύθηκαν στα 6,4 δισ. ευρώ από 5,7 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

«Το πρώτο τρίμηνο ήταν καλό για τη Societe Generale» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Frederic Oudea συμπληρώνοντας πως η τράπεζα «μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει τις αρχικές ενδείξεις ανάκαμψης στην Ευρώπη»

Η Credit Agricole από την πλευρά της εξακολουθεί να ωφελείται από το πρόγραμμα μείωσης του κόστους λειτουργίας και τη βελτίωση του δανειακού χαρτοφυλακίου στην εγχώρια αγορά. Τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 2,6% στα 784 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 759 εκατ. ευρώ. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 7,5% στα 4,4 δισ. ευρώ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v