Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ελίτ των fund managers κέρδισε $11,6 δισ. το 2014

Ο Ken Griffin του Citadel κατέκτησε την πρώτη θέση της λίστας με τους 25 κορυφαίους fund managers. Μεγάλη η πτώση στις αμοιβές για την αφρόκρεμα του κλάδου, στην χειρότερη χρονιά από το 2008. Τα μεγάλα ονόματα που έμειναν εκτός.

Η ελίτ των fund managers κέρδισε $11,6 δισ. το 2014

Το ποσό των 11,62 δισ. δολαρίων κέρδισαν συνολικά την περσινή χρονιά οι 25 υψηλότερα αμειβόμενοι fund managers στις ΗΠΑ, το χαμηλότερο από το 2008 και περίπου το μισό από τα 21,5 δισ. δολάρια του 2013.

Με βάση την ετήσια έρευνα του περιοδικού Institutional Investor’s Alpha η μέση αμοιβή ανήλθε πέρυσι στα 467 εκατ. δολάρια από 846 εκατ. δολάρια. Για να μπει κανείς στην φετινή λίστα με την «ελίτ» των επενδυτών, χρειαζόταν να εξασφαλίσει αμοιβές πάνω από 175 εκατ. δολάρια.

Το περιοδικό χαρακτήρισε τα κέρδη «ασήμαντα», λέγοντας πως η χρονιά επανέφερε μνήμες από την παγκόσμια οικονομική κρίση. 

Ο Ken Griffin, ο ιδρυτής του hedge fund Citadel που πρόσφατα προσέλαβε ως σύμβουλο τον πρώην επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, κατέκτησε την πρώτη θέση της λίστας με έσοδα 1,3 δισ. δολάρια.

Στην δεύτερη θέση με απολαβές 1,2 δισ. δολάρια σκαρφάλωσε ο εβδομηντάρης μαθηματικός James Simons. Το fund του Renaissance Technologies επιτυγχάνει εδώ και τριάντα χρόνια τις κορυφαίες επιδόσεις.

Ο Ray Dalio, ιδρυτής του Bridgewater, του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο με βάση το ενεργητικό, ήταν τρίτος με 1,1 δισ. δολάρια και ο Βill Ackman τέταρτος με 950 εκατ. δολάρια.

Από την λίστα λείπουν ηχηρά ονόματα επενδυτών, όπως του John Paulson της Paulson & Co’s, του Robert Citrone της Discovery Capital Management και του Leon Cooperman της Omega Advisors.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την συμβουλευτική εταιρεία Pregin, η μέση απόδοση των hedge funds το 2014 ήταν 3,78%, η χαμηλότερη από το 2011. Ο S&P κέρδισε 13,7% πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v