Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό χαμηλό το επιτόκιο της Αυστραλίας

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας προχώρησε στη δεύτερη μείωση επιτοκίων για το 2015. Αρνητική η αντίδραση της αγοράς συναλλάγματος, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι κλείνει ο κύκλος της νομισματικής χαλάρωσης.

Σε ιστορικό χαμηλό το επιτόκιο της Αυστραλίας

Σε μείωση επιτοκίων προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας και μάλιστα σε νέο επίπεδο ρεκόρ σε μία προσπάθεια αναπτυξιακής ώθησης στην οικονομία.

Επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των αγορών, η Reserve Bank of Australia μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 2%. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη μείωση επιτοκίων το Φεβρουάριο, καθώς η RBA ήθελε να δώσει ώθηση στην οικονομία η οποία προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι χαμηλότερες τιμές εμπορευμάτων.

Αρχικά, το δολάριο της Αυστραλίας κατέγραψε άνοδο με το άκουσμα της ανακοίνωσης. Σύντομα όμως, η τάση άλλαξε και το νόμισμα κινήθηκε πτωτικά καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ότι ενδεχομένως να κλείνει ο κύκλος χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Η ανακοίνωση της RBA άλλωστε, αφενός δεν αναφέρει το ενδεχόμενο νέας μείωσης επιτοκίων, αφετέρου κάνει λόγο για ενδείξεις βελτίωσης της οικονομίας, σημειώνοντας συγκεκριμένα, την ανάκαμψη που καταγράφεται στις τιμές κατοικιών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v