Το θησαυροφυλάκιο του... διαδικτύου

Όλο και περισσότερο βασιζόμαστε στο διαδίκτυο καθημερινά για μια σειρά αγορών. Ωστόσο οι συναλλαγές στο internet εγκυμονούν κινδύνους. Τέσσερις απλές «λύσεις» για να χρησιμοποιείται το ίντερνετ με ασφάλεια.

Το θησαυροφυλάκιο του... διαδικτύου

Είναι σημαντικό να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το ίντερνετ με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. Όλο και περισσότερο βασιζόμαστε στο διαδίκτυο καθημερινά, για τις τραπεζικές μας συναλλαγές, για τα ψώνια μας, για την απόκτηση γνώσης, για τις επικοινωνίες μας.

Για να μη βρεθείτε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις, έχετε υπόψη:

Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τις ευαίσθητες πληροφορίες ασφαλείς: Όταν βρίσκεστε εκτός της επιχείρησής σας, διασφαλίστε ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες και ο σχετικός εξοπλισμός παραμένουν ασφαλείς και δε διατρέχουν κίνδυνο κλοπής ή απώλειας. Ειδικότερα, όταν βρίσκεστε σε δημόσιους χώρους, να χειρίζεσθε τις πληροφορίες με προσοχή.

Διατηρήστε τις πληροφορίες που αφορούν την επιχείρησή σας εμπιστευτικές: Έχετε υπόψη ότι κάποιος μπορεί να ακούει τις συζητήσεις σας. Μη γνωστοποιείτε εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούν την επιχείρησή σας στον κάθε τυχόντα.

Έχετε υπόψη ότι κάποιος μπορεί να σας παρακολουθεί: Όταν ταξιδεύετε ή όταν εργάζεσθε από απόσταση, προστατέψτε τον εαυτό σας από τεχνικές κακόβουλης παρακολούθησής σας μέσω διαδικτύου.

Χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με σύνεση: Η χρήση κάποιου προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο (internet browser) για την ανάγνωση των μηνυμάτων του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, απαιτεί την ίδια προσοχή που απαιτείται και κατά το χειρισμό ενός επιτραπέζιου συστήματος ταχυδρομείου. Ενέχει από μόνη της ορισμένους ειδικούς κινδύνους που αφορούν την ασφάλεια.

 

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v