Ισπανία: Ευκαιρίες στο εξωτερικό ψάχνουν οι τράπεζες

Οι ισπανικές τράπεζες προσπαθούν να αυξήσουν την κερδοφορία τους και κοιτούν στο εξωτερικό γιατί στην Ισπανία θα είναι δύσκολο να το επιτύχουν, δήλωσε στο Bloomberg καθηγητής του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.

Ισπανία: Ευκαιρίες στο εξωτερικό ψάχνουν οι τράπεζες

Οι προσπάθειες των ισπανικών τραπεζών να αγοράσουν ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δείχνουν περισσότερα για τις αδυναμίες τις ισπανικής αγοράς παρά για τις ευκαιρίες στο εξωτερικό, εκτιμά το Bloomberg.

Μέσα στο 2015 η CaixaBank κατέθεσε πρόταση 1,1 δισ. ευρώ για την αγορά του υπόλοιπου μεριδίου της πορτογαλικής Banco BPI που δεν διαθέτει, η Banco Sabadell προσέφερε περίπου 2,5 δισ. δολάρια για την βρετανική TSB Banking Grpoup, ενώ η Banco Popular Espanol εξέτασε την εξαγορά του εμπορικού χαρτοφυλακίου της Citigroup Central American.

Η ισπανική κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα παρουσιάζουν μια θετική εικόνα για την κατάσταση της ισπανικής οικονομίας, η οποία έχει ευνοηθεί από το αδύναμο ευρώ και τις χαμηλότερες τιμές στο πετρέλαιο.
Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο, το γεγονός ότι οι ισπανικές τράπεζες έχουν τα βλέμματα στραμμένα στο εξωτερικό μπορεί να οφείλεται στις μικρές πιθανότητες να αυξήσουν τα κέρδη στο εσωτερικό.

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι τράπεζες είναι να αυξήσουν την κερδοφορία τους και κοιτούν στο εξωτερικό γιατί στην Ισπανία θα είναι δύσκολο να επιτύχουν τα αποτελέσματα που ψάχνουν» δήλωσε στο Bloomberg ο Xavier Pug, καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v