Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργεντινή: Βγήκε στις τοπικές αγορές ομολόγων

Η αγορά απέρριψε συστάσεις από οίκους αξιολόγησης όπως η Moody’s και έδειξε ότι δεν φοβάται τα hedge funds-γύπες, έγραψε στο twitter ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Άξελ Κισιλόφ.

Αργεντινή: Βγήκε στις τοπικές αγορές ομολόγων

Η κυβέρνηση της Αργεντινής πραγματοποίησε την Τρίτη δημοπρασία ομολόγων, συγκεντρώνοντας το ποσό των 1,4 δισ. δολαρίων από τοπικές τράπεζες και επενδυτές.

Όπως επισημαίνει το Business Insider, η χώρα της Λατινικής Αμερικής δεν έχει βγει στις διεθνείς αγορές ομολόγων από το 2001.

Το γεγονός αντιμετωπίστηκε από τις αρχές της Αργεντινής με την ανάλογη θριαμβολογία, με τον υπουργό Οικονομικών Άξελ Κισιλόφ να ξεσπαθώνει κατά των hedge funds στο twitter. «Οι αναλυτές έλεγαν πως η “αγορά” μας ζητούσε να πληρώσουμε 1,8 δισ. δολάρια στους γύπες» ανέφερε ο ίδιος. «Ωστόσο, η αγορά μας έδειξε το αντίθετο. Δεν φοβήθηκε τους γύπες και επένδυσε 1,4 δισ. δολάρια στην χώρα».

«Η αγορά απέρριψε επίσης συστάσεις από οίκους αξιολόγησης όπως η Moody’s, που συνέχεια κάνουν λάθος στις προγνώσεις τους» έγραψε ο υπουργός στο twitter.

Ωστόσο, η Αργεντινή κατέβαλε αρκετά μεγάλο αντίτιμο για την επιστροφή της στις τοπικές αγορές. Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πως το επιτόκιο για τον 10ετη τίτλο ανήλθε στο 9%. 

Υπενθυμίζεται πως η Αργεντινή υπέστη τεχνική χρεοκοπία το περασμένο φθινόπωρο, ύστερα από μια πολυετή δικαστική μάχη με ομάδα hedge funds που απαιτούσαν την πλήρη αποπληρωμή κρατικών. ομολόγων 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v