Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Volcker: «Καμπανάκι» για σκιώδες τραπεζικό σύστημα

Oι ΗΠΑ πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας και να δώσουν μεγαλύτερες εποπτικές αρμοδιότητες στην Fed, υποστήριξε ο Paul Volcker.

Volcker: «Καμπανάκι» για σκιώδες τραπεζικό σύστημα

H εκτίναξη του δανεισμού από το σκιώδες τραπεζικό σύστημα δημιουργεί νέους κινδύνους, προειδοποίησε ο πρώην επικεφαλής της Fed, Paul Volcker, απευθύνοντας έκκληση για αναμόρφωση των ρυθμιστικών αρχών στις ΗΠΑ.

«Αυτήν την στιγμή οι μη τραπεζικές αγορές είναι πιο σημαντικές από τις εμπορικές τραπεζικές αγορές και το γεγονός πως αυτό δεν αντανακλάται στην ρυθμιστική δομή είναι μέρος του προβλήματος» ανέφερε ο κ. Volcker.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., ο ίδιος υποστήριξε πως οι ΗΠΑ πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας και να δώσουν μεγαλύτερες εποπτικές αρμοδιότητες στην Fed, περιορίζοντας παράλληλα τον αριθμό των υπόλοιπων εποπτικών αρχών.

Συγκεκριμένα, τάχθηκε υπέρ της κατάργησης ενός εκ των τριών εποπτικών αρχών των τραπεζών, το Γραφείο του Ελεγκτή του Νομίσματος (OCC) και την συγχώνευση της SEC με την Επιτροπή Προθεσμιακής Αγοράς Εμπορευμάτων (CFTC).

«Όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως έχει έρθει η ώρα να γίνει κάτι» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα στην Ουάσινγκτον, λέγοντας πως ο ρυθμιστικές αρχές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μέγεθος και την πολυπλοκότητα των χρηματοοικονομικών αγορών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v