Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Suisse: Αύξηση 23% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο

Η Credit Suisse σημείωσε αύξηση των κερδών χάρη στις δραστηριότητες της επενδυτικής θυγατρικής της τράπεζας. Ωστόσο ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός εξακολουθεί να επιδιώκει μείωση του κόστους κατά 200 εκατ. φράγκα μέχρι το 2017.

Credit Suisse: Αύξηση 23% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο

Αύξηση 23% στα καθαρά κέρδη σημείωσε η Credit Suisse την Τρίτη, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, μεταδίδει το CNBC.

O ελβετικός τραπεζικός κολοσσός κατέγραψε κέρδη 1,054 δισ. ελβετικών φράγκων την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, επίδοση καλύτερη από τις προβλέψεις σχετικής έρευνας του Reuters για 1,034 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η ελβετική τράπεζα απέδωσε τα μεγαλύτερα κέρδη στην ευμετάβλητη κατάσταση της αγοράς, η οποία αύξησε τον συνολικό όγκο των συναλλαγών, τις ιδιωτικές τραπεζικές εργασίες, καθώς και τις εργασίες του επενδυτικού της τμήματος.

Παρόμοια πορεία ακολούθησε, με βάση την ανακοίνωση, και η επενδυτική θυγατρική της στην Αμερική.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Brady Dougan, δήλωσε στο CNBC ότι "η ροή κεφαλαίων εξακολουθεί να είναι σημαντική στον τομέα των μετοχών, με ορισμένες από τις αγορές σταθερού εισοδήματος να φαίνονται ιδιαίτερα υψηλές".

"Υπάρχουν βεβαίως μερικοί μεγάλοι κίνδυνοι εκεί έξω, είτε πρόκειται για την Ελλάδα, είτε για μερικά άλλα γεωπολιτικά ζητήματα. Και ασφαλώς τίθεται και το ερώτημα εάν και πότε θα ανέβουν τα επιτόκια", είπε ο κ. Dougan. "Αλλά η αγορά φαίνεται πως συνεχίζει να μη νοιάζεται για όλα αυτά".

Η ανακοίνωση των παραπάνω αποτελεσμάτων αναμένεται να είναι η τελευταία υπό την ηγεσία του Dougan, ο οποίος αποχωρεί τον Ιούνιο μετά από 8 χρόνια στο τιμόνι της τράπεζας, παραδίδοντας τα ηνία στον Tidjane Thiam.

"Κοιτάζοντας το ιστορικό μας με τους πελάτες μας, βλέπω ότι έχουμε αποκτήσει περισσότερα περιουσιακά στοιχεία στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα από ό,τι οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική τράπεζα, αποδεικνύοντας πως ήμασταν ασφαλές καταφύγιο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου μεγάλης αβεβαιότητας στις αγορές", είχε δηλώσει ο Dougan στη διάρκεια της θητείας του.

Νωρίτερα φέτος, η τράπεζα έκανε σχέδια για μείωση του κόστους λειτουργίας της μετά την απόφαση της ελβετικής κεντρικής τράπεζας να καταργήσει τη σταθερή ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ.

Έχοντας ήδη μειώσει τις εργασίες της επενδυτικής της θυγατρικής, η τράπεζα παραμένει, σύμφωνα με εκπροσώπους της, προσηλωμένη στην εξοικονόμηση 200 εκατ. ελβετικών φράγκων από το κόστος λειτουργίας της μέχρι το 2017. 

Έχει επίσης αποφασίσει να μειώσει τα μπόνους στο προσωπικό και πρόκειται να πληρώσει περισσότερα από 2,5 δισ. δολάρια σε πρόστιμα για το γεγονός ότι στο παρελθόν βοήθησε πολίτες των ΗΠΑ να φοροδιαφύγουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v