Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Πετυχαίνει λόγο χρέους κάτω από 70% το 2016

Έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο στόχος για μείωση του λόγου χρέους επιτυγχάνεται νωρίτερα από τις προβλέψεις. Οι εκτιμήσεις και για επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Γερμανία: Πετυχαίνει λόγο χρέους κάτω από 70% το 2016

Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ανεβάζει ταχύτητα, ενώ παράλληλα το Βερολίνο προχωρά σε δραστική μείωση του λόγου χρέους. Σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης προβλέπει επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης και νέα μείωση του λόγου χρέος προς ΑΕΠ.

Πρόκειται για την έκθεση σταθερότητας της Γερμανίας, η οποία μένει να επικυρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο της χώρας. Σε αυτήν εκτιμάται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας θα επιταχυνθεί το 2016 στο 1,6%, ενώ ο στόχος για την ανάπτυξη του 2015 έχει τεθεί στο 1,5%.

Παράλληλα αναφέρεται ότι το χρέος της Γερμανίας θα υποχωρήσει κάτω από το 70% του ΑΕΠ το 2016, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα από τον προγραμματισμό του Βερολίνου.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v