Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nokia: Επί τάπητος deal με την Alcatel Lucent

Η Nokia επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Alcatel Lucent. Ο αγώνας ταχύτητας για τις ασύρματες υποδομές νέας γενιάς και ο ανταγωνισμός με Huawei και Ericsson.

Nokia: Επί τάπητος deal με την Alcatel Lucent

Η Nokia επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της Alcatel Lucent. Όπως αναφέρουν οι δύο εταιρίες με κοινή ανακοίνωσή τους, η συμφωνία θα οδηγούσε στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ομίλου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού αξίας που θα ξεπερνά τα 40 δισ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ωστόσο ότι «σε αυτό το σημείο δεν μπορεί να υπάρξει καμία εγγύηση ότι αυτές οι συζητήσεις θα οδηγήσουν σε συμφωνία ή σε συναλλαγή».  

Νωρίτερα, δημοσίευμα των Financial Times αποκάλυψε ότι η Nokia αλλάζει γραμμή πλεύσης επιδιώκοντας επεκτατικές κινήσεις, καθώς είχε γυρίσει σελίδα με την πώληση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας στη Microsoft και την επιστροφή της στην κερδοφορία. Το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις ανέφερε ότι η φινλανδική εταιρεία βολιδοσκοπούσε τις ασύρματες δραστηριότητες της Alcatel Lucent.

«Η επίτευξη συμφωνίας θα ενίσχυε σημαντικά το μερίδιο αγοράς της Nokia στον κλάδο των ασύρματων υποδομών, από τον οποίο η Alcatel είχε τον προηγούμενο χρόνο έσοδα της τάξεως των 5 δισ. δολ.» σχολιάζουν οι Financial Times.

Η Nokia ανταγωνίζεται την κινεζική Huawei και τη σουηδική Ericsson για την εξασφάλιση των συμβολαίων ασύρματου εξοπλισμού νέας γενιάς προς  τους διαχειριστές δικτύων. Όπως αναφέρει η πηγή των Financial Times, το deal της Nokia με την Alcatel έχει στρατηγική σημασία καθώς έτσι θα μπορέσει η φινλανδική εταιρεία να στηρίξει τις βασικές της δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι μετά την πώληση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας στη Microsoft – περίπου πριν ένα χρόνο – η μετοχή της Nokia έχει ενισχυθεί κατά 45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v