Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ Αργεντινής: Η Citi έκανε συμφωνία με τον διάβολο

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής θα καταθέσει αγωγή κατά της Citibank για συμφωνία που υπέγραψε με τα funds-γύπες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

ΥΠΟΙΚ Αργεντινής: Η Citi έκανε συμφωνία με τον διάβολο

Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, Άξελ Κισίλοφ, ανακοίνωσε πως η χώρα της Λατινικής Αμερικής θα καταθέσει αγωγή κατά της Citibank.

«Η Citibank υπέγραψε μια συμφωνία με τον διάβολο στις 20 Μαρτίου, με τα hedge funds-γύπες, για να εγκαταλείψει την Αργεντινή» δήλωσε ο Αργεντινός υπουργός Οικονομικών την Τετάρτη.

Σημειώνεται πως στις 20 Μαρτίου η αμερικάνικη τράπεζα υπέγραψε μια συμφωνία με το ΝΜL, μια ομάδα hedge funds υπό τον Paul Singer που έχουν μηνύσει την Αργεντινή για την χρεοκοπία του 2001. Το NML μήνυσε την Αργεντινή πριν από μια δεκαετία, ζητώντας την πλήρη αποπληρωμή των αναδιαρθρωμένων ομολόγων.

Ο Αμερικανός δικαστής Τόμας Γκριέζα αποφάσισε πέρυσι πως η κυβέρνηση της Αργεντινής οφείλει να πληρώσει και τα hedge funds που δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση χρέους.

Τον περασμένο μήνα, η Citibank ζήτησε ειδική άδεια από τον Γκριέζα για να αποπληρώσει τους πιστωτές της Αργεντινής.

Ωστόσο η κυβέρνηση της Αργεντινής αρνήθηκε να αποδεχτεί την πρόταση, έκλεισε προσωρινά την πρόσβαση της τράπεζας στην εγχώρια αγορά και πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της την Δευτέρα.

«Παρουσιάζουμε ένα προληπτικό μέτρα ώστε το δικαστικό μας σύστημα να ακυρώσει την συμφωνία ανάμεσα στα funds-γύπες και την Citibank» υποστήριξε ο κ. Κισίλοφ. «H συμφωνία δεν έχει ισχύ στην Αργεντινή. Ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη θα δράσει γρήγορα για την υπεράσπιση των πελατών της Citi  και του δικαστικού συστήματος της Αργεντινής» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v