Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EKT: Επιασε τον στόχο τον πρώτο μήνα του QE

Με βάση τα αναλυτικά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας οι αγορές γερμανικών ομολόγων ανήλθαν σε 11,1 δισ. ευρώ, των γαλλικών σε 8,75 δισ. ευρώ και των ιταλικών σε 7,6 δισ. ευρώ.

EKT: Επιασε τον στόχο τον πρώτο μήνα του QE

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγόρασε περίπου 61 δισ. ευρώ κρατικών ομολόγων και άλλων τίτλων τον πρώτο μήνα εφαρμογής του διευρυμένου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, υπερβαίνοντας οριακά τον στόχο για αγορές 60 δισ. ευρώ. 

Υπενθυμίζεται πως ο Μάριο Ντράγκι είχε ανακοινώσει ότι η ΕΚΤ δεσμεύεται να αγοράζει 60 δισ. ευρώ σε κρατικά ομόλογα, τιτλοποιημένα δάνεια (ABS) και καλυμμένα ομόλογα ως το Σεπτέμβριο του 2016. 

Οι αγορές κρατικών ομολόγων ξεκίνησαν στις 9 Μαρτίου, ενώ αυτές των καλυμμένων ομολόγων και των τιτλοποιημένων δανείων είχαν αρχίσει νωρίτερα. 

Μόνο οι αγορές κρατικών ομολόγων ανήλθαν στα 52,555 δισ. ευρώ. Την τέταρτη εβδομάδα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης η ΕΚΤ αγόρασε 11,5 δισ. ευρώ κρατικών ομολόγων από 14,7 δισ. ευρώ την τρίτη. Με βάση τα αναλυτικά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας οι αγορές γερμανικών ομολόγων ανήλθαν σε 11,1 δισ. ευρώ, των γαλλικών σε 8,75 δισ. ευρώ και των ιταλικών σε 7,6 δισ. ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v