Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στην Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην Wall Street επεκτείνοντας το διήμερο ράλι. Στο 1,085 διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Ανοδικό γύρισμα για το πετρέλαιο. Πτώση και για το χρυσό. «Τσιμπάει» η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου. Κέρδη 3,4% για την FedEx. Άλμα 4,3% για το Twitter.

Μικρή άνοδος στην Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά με κεκτημένη ταχύτητα από το ράλι των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων και εν μέσω έντονης δραστηριότητας στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,34% στις 17.943 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,34% υψηλότερα στις 4.936 μονάδες, ενώ ο S&P 500 αυξάνεται στις 0,26% στις 2.086 μονάδες. 

Τα ανοίγματα θέσεων εργασίας αυξήθηκαν σε υψηλό 14 ετών τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.Ειδικότερα, τα ανοίγματα θέσεων εργασίας ανήλθαν στα 5,13 εκατομμύρια από 4,97 εκατομμύρια τον Ιανουάριο.

Ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Narayana Kocherlakota, δήλωσε ότι η Fed δεν πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι το δεύτερο μισό του 2016 ώστε να επιτρέψει στην αγορά εργασίας να ενισχυθεί περαιτέρω, .

«Δεδομένου του outlook για αδικαιολόγητα χαμηλή απασχόληση και αδικαιολόγητα χαμηλό πληθωρισμό, η Fed μπορεί να καθυστερήσει να μειώσει το μέγεθος της νομισματικής στήριξης» ανέφερε σε ομιλία του στο Εμπορικό Επιμελητήριο στο Bismark.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του αμερικάνικου νομίσματος διαμορφώνεται στο 1,0858 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο ενισχύεται 2% στα 53,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,71% στα 1.210 δολάρια ανά ουγκιά.

Απώλειες καταγράφουν τα αμερικάνικα ομολόγα. Η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημειώνει άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 1,92%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της FedEx κινείται 3,4% υψηλότερα. Η εταιρεία ανέφερε πως θα εξαγοράσει την ολλανδική ΤΝΤ Εxpress έναντι 4,4 δισ. ευρώ.

Άλμα 4,5% καταγράφει η μετοχή τoυ Τwitter, εν μέσω φημών για πιθανή εξαγορά από την Google.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v