Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dudley: Aγνωστο πότε θα αυξήσει η Fed τα επιτόκια

Η ημερομηνία έναρξης της ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά στοιχεία και παραμένει αβέβαιη, ανέφερε ο αξιωματούχος της Fed, William Dudley.

Dudley: Aγνωστο πότε θα αυξήσει η Fed τα επιτόκια

H χρονική στιγμή της αύξησης των επιτοκίων παραμένει ακόμα αβέβαιη, δήλωσε τη Δευτέρα ο αξιωματούχος της Fed, William Dudley, λέγοντας ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να παρακολουθήσει αν η απροσδόκητη πτώση στις νέες θέσεις εργασίας προμηνύει μια πιο βαθιά επιβράδυνση.

«Η ημερομηνία έναρξης της ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά στοιχεία και παραμένει αβέβαιη γιατί η μελλοντική πορεία της οικονομίας δεν μπορεί ακόμα να προβλεφθεί» ανέφερε σε ομιλία του ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένει η πορεία αύξησης των επιτοκίων να είναι «σχετικά ρηχή».

Ο κ. Dudley χαρακτήρισε έκπληξη την έκθεση για τις θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, προσθέτοντας ωστόσο ότι πιθανότατα αντανακλά περιστασιακούς παράγοντες όπως ο σκληρός χειμώνας.

«Είναι σημαντικό να παρακολουθούμε τις εξελίξεις για να καθορίσουμε αν η αδύναμη έκθεση για την απασχόληση τον Μάρτιο προμηνύει μια βαθύτερη επιβράδυνση στην αγορά εργασίας από αυτήν που αναμένω αυτήν την στιγμή» σημείωσε ο κ. Dudley, στενός συνεργάτης της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v