Επενδύσεις $16 δισ. σε τηλεπικοινωνίες από το Ρώσο Fridman

Στη μεταμόρφωση του κλάδου τηλεπικοινωνιών και υψηλής τεχνολογίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη στοχεύει ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Mikhail Fridman. Τα επενδυτικά κεφάλαια των 16 δισ. δολ. και η dream team του διοικητικού συμβουλίου της L1Technology.

Επενδύσεις $16 δισ. σε τηλεπικοινωνίες από το Ρώσο Fridman

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Mikhail Fridman σχεδιάζει επενδυτική επέλαση ύψους 16 δισ. δολ. στον κλάδο τηλεπικοινωνιών και υψηλής τεχνολογίας. Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, ο κ. Fridman και οι Ρώσοι εταίροι του έχουν δημιουργήσει την εταιρεία private equity, LetterOneTechnology (L1Technology) με έδρα στο Λονδίνο και βασικό στόχο την επένδυση 16 δισ. δολ. στο συγκεκριμένο κλάδο.

Στο διοικητικό της συμβούλιο μετέχουν τρανταχτά ονόματα μεταξύ των οποίων ο συνιδρυτής της Lastminute.com, Brent Hoberman, ο Denis O’Brien, ο επιχειρηματίας στις ιρλανδικές τηλεπικοινωνίες, ο Osama Bedier, πρώην ανώτατο στέλεχος της Google, ο Russ Shaw στέλεχος του Skype και ο Sir Julian Horn-Smith, που μετείχε στην ιδρυτική ομάδα της Vodafone. Οι άνθρωποι αυτοί «ενώθηκαν για να βοηθήσουν τις εξαγορές στον κλάδο τεχνολογίας και να ενισχυθεί το ήδη σημαντικό χαρτοφυλάκιο στον κλάδο τηλεπικοινωνιών» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η L1Technology θέλει να διαταράξει τον παραδοσιακό κλάδο τηλεπικοινωνιών χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να αλλάξει τις επιχειρηματικές πρακτικές» αναφέρουν οι FT και συμπληρώνουν: «Ο διευθύνων σύμβουλος Alexey Reznikovich πιστεύει πως ο παραδοσιακός κλάδος τηλεπικοινωνιών χρειάζεται εκ βαθέων αναδιάρθρωση ώστε να είναι κερδοφόρος για τους μετόχους. Δήλωσε επίσης ότι ο όμιλος δεν έχει χρέη στον ισολογισμό του, που σημαίνει ότι η μόχλευση μπορεί να αυξηθεί στα 25 δισ. δολ.

Η L1Technology θα είναι η εταιρεία holding για το 48% στη VimpelCom, τον όμιλο τηλεπικοινωνιών που ελέγχει ο κ. Frigman και οι Ρώσοι εταίροι του και επίσης θα ελέγχει το 13% της τουρκικής Turkcell.

«Οι νέες εξαγορές θα ευνοηθούν από τη σημαντική μας τεχνολογία και θα αποκτήσουν πρόσβαση στην υφιστάμενη βάση πελατών, που ξεπερνά τα 200 εκατ. στα υφιστάμενα δίκτυα» δήλωσε ο κ.  Reznikovich.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v