Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gross: Aύγουστο ή Σεπτέμβριο η αύξηση επιτοκίων από Fed

Η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης φέτος για να τα φτάσει το 2018 στο 2%, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg o Βill Gross.

Gross: Aύγουστο ή Σεπτέμβριο η αύξηση επιτοκίων από Fed

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, ακόμα και αν ο ρυθμός αύξησης της απασχόλησης επιβραδυνθεί, δήλωσε την Παρασκευή ο Bill Gross.

«Θέλουν να πάψουν να χάνουν χρόνο. Θέλουν να βγουν από τα μηδενικά επιτόκια, μόνο και μόνο για να αποδείξουν πως δεν χρειάζεται να μείνουν στο μηδέν για πολύ, πολύ, καιρό» τόνισε στο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον «βασιλιά των ομολόγων» η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης φέτος για να τα φτάσει το 2018 στο 2%. Το επίπεδο αυτό είναι αρκετά χαμηλότερο από το 3,75% που προβλέπει η ίδια η Fed.

Η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 126.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, το χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του 2013 και πολύ κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 126.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 245.000 θέσεων τον Φεβρουάριο.Εν τω μεταξύ το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 5,5%

«Είναι προφανές ότι η οικονομία κατεβάζει ταχύτητα» επισήμανε ο κ. Gross. «Είναι μια πιο αδύναμη οικονομία την στιγμή που μιλάμε» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v