Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Τα McDonald's αυξάνουν τον κατώτατο μισθό

Η μεγαλύτερη αλυσίδα εστιατορίων στον κόσμο θα πληρώνει τους υπαλλήλους της σε 1.500 καταστήματα τουλάχιστον ένα δολάριο πάνω από το τοπικό κατώτατο ωρομίσθιο. Η κίνηση έρχεται εν μέσω παρατεταμένων κινητοποιήσεων και ακολουθεί αυτήν της Walmart.

HΠΑ: Τα McDonalds αυξάνουν τον κατώτατο μισθό

Τα McDonald’s θα αυξήσουν τους μισθούς σε 90.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ, σε μια κίνηση που ακολουθεί τα βήματα της Walmart και της Target.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η μεγαλύτερη αλυσίδα εστιατορίων στον κόσμο θα πληρώνει τους υπαλλήλους της σε 1.500 καταστήματα τουλάχιστον ένα δολάριο πάνω από το τοπικό κατώτατο ωρομίσθιο.

Η αύξηση θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και θα διαμορφώσει τον μέσο μισθό στην εταιρεία στα 10 από 9 δολάρια την ώρα.

Ο κατώτατος ομοσπονδιακός μισθός στις ΗΠΑ είναι 7,25 δολάρια την ώρα. Ωστόσο σε ορισμένες πολιτείες βρίσκεται πάνω από το επίπεδο αυτό. Στο Σικάγο θα αυξηθεί την 1η Ιουλίου στα 10 από 8,25 δολάρια την ώρα.

Η απόφαση της διάσημης αλυσίδας εστιατορίων ήρθε ένα μόλις μήνα μετά την ανάληψη της θέσης του CEO από τον Βρετανό, Steve Easterbrook.

«Γνωρίζουμε πως ένα εργατικό δυναμικό με μεγαλύτερο κίνητρο εξυπηρετεί καλύτερο τους πελάτες, οπότε πιστεύουμε ότι αυτό το αρχικό βήμα όχι μόνο τους υπαλλήλους μας, αλλά βελτιώνει και την εμπειρία ενός γεύματος στα McDonald’s» δήλωσε ο ίδιος.

Η εταιρεία έχει γίνει στόχος μιας παναμερικανικής καμπάνιας υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα, με απεργίες και πορείες έξω από τα καταστήματα της σε όλη την χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v