Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lacker: Στο τραπέζι η αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο

Σε ομιλία του στην Βιρτζίνια ο αξιωματούχος της Fed υποστήριξε πως η ανάπτυξη αυτή τη χρονιά αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2% με 2,5% και ο πληθωρισμός θα επιστρέψει προς το 2%, μόλις υποχωρήσει ο αντίκτυπος από τις χαμηλές τιμές στην ενέργεια.

Lacker: Στο τραπέζι η αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο

O αξιωματούχος της Fed, Jeffrey Lacker, επανέλαβε την Τρίτη την έκκληση του για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο.

«Αναμένω πως εκτός και αν τα νέα οικονομικά στοιχεία απέχουν σημαντικά από τις προβλέψεις, η αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου παραμένει στο τραπέζι» δήλωσε ο κ. Lacker σε ομιλία στην Βιρτζίνια.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., ο πρόεδρος της Ρίτσμοντ Fed υποστήριξε πως η ανάπτυξη αυτή τη χρονιά αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2% με 2,5% και ο πληθωρισμός θα επιστρέψει προς το 2%, μόλις υποχωρήσει ο αντίκτυπος από τις χαμηλές τιμές στην ενέργεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ανάπτυξη στο επίπεδο αυτό θα είναι αρκετή για να τονώσει την αγορά απασχόλησης.

«Θυμάμαι μια πολύ παλιά αντίληψη που λέει πως η δουλειά της κεντρική τράπεζας είναι να πάρει από το τραπέζι το καλάθι με τα ποτά την ώρα που το πάρτι αρχίζει να ανάβει. Στις σημερινές συνθήκες, η αύξηση του στόχου για τα επιτόκια κατά μια ή δύο βαθμίδες δεν θα σημαίνει τόσο με την αφαίρεση των ποτών αλλά με επιβράδυνση της ανανέωσης του» υποστήριξε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v