Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό οκτώ ετών για την ανάπτυξη στη Βρετανία το 2014

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ανάπτυξη στη Μεγάλη Βρετανία. Το υψηλό 8ετίας, η χαμηλή ανεργία και ο μηδενικός πληθωρισμός αναμένεται να βοηθήσουν τον Ντ. Κάμερον στις εκλογές της 7ης Μαΐου.

Υψηλό οκτώ ετών για την ανάπτυξη στη Βρετανία το 2014

To AEΠ της Μεγάλης Βρετανίας αυξήθηκε κατά 2,8% το 2014 ξεπερνώντας τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, οι οποίες μιλούσαν για ανοδο του ΑΕΠ κατά 2,6%. Πρόκεται για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη που έχει σημειώσει η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2006.

Η Μεγάλη Βρετανία σημείωσε για το προηγούμενο έτος τη μεγαλύτερη αύξηση στο ΑΕΠ ανάμεσα στις υπόλοιπες επτά μεγάλες οικονομίες (G8), γράφουν οι Financial Times.

Την ώθηση για την αύξηση του τελευταίου τριμήνου έδωσαν κυρίως οι εξαγωγές. Η συνολική αύξηση του ΑΕΠ αποδίδεται ωστόσο στον τομέα των υπηρεσιών ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,9 % το τελευταίο τρίμηνο. 

Παρ' όλα αυτά το έλλειμα του ισοζυγίου πληρωμών αυξήθηκε συνολικά στο 5,5% του ΑΕΠ. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί από τότε που άρχισε η καταγραφή του το 1948.

Η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι κάτω από το 6% και ο πληθωρισμός έχει πέσει στο μηδέν, ο χαμηλότερος εδώ και 50 χρόνια, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Τα θετικά στοιχεία για την οικονομία αναμένεται να δώσουν ώθηση στον Ν. Κάμερον και τους Συντηρητικούς στις βουλευτικές εκλογές της 7 Μαΐου. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v