Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο -0,1% ο πληθωρισμός της ευρωζώνης το Μάρτιο

Νέες θετικές ενδείξεις για την ευρωζώνη. Αποκλιμάκωση του αποπληθωρισμού στο -0,1% ο πληθωρισμός από -0,3% το Φεβρουάριο. Μείωση της ανεργίας στο 11,3% το Μάρτιο

Στο -0,1% ο πληθωρισμός της ευρωζώνης το Μάρτιο

Θετικά είναι τα μηνύματα από τη Eurostat για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς διαπιστώνεται αποκλιμάκωση στο «μέτωπο» του αποπληθωρισμού, αλλά και μείωση της ανεργίας.

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε το Μάρτιο στο -0,1% από -0,3% τον προηγούμενο μήνα και -0,6% τον Ιανουάριο. Τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat αποδεικνύονται σύμφωνα και με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Όπως τους προηγούμενους μήνες, έτσι και το Μάρτιο η μείωση των τιμών αποδίδεται κυρίως στην απότομη πτώση που καταγράφεται στον ενεργειακό κλάδο, όπου οι τιμές υποχώρησαν κατά 5,8% το Μάρτιο.

Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί ενέργεια και μη επεξεργασμένα τρόφιμα, διαμορφώθηκε στο 0,6%, από 0,7% τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι στόχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι η ενίσχυση του πληθωρισμού στο 2%.

Ένα ακόμη θετικό σημάδι για την οικονομία της ευρωζώνης ήταν η μείωση της ανεργίας, στο 11,3% το Φεβρουάριο. Τον Ιανουάριο το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη είχε αγγίξει το 11,4%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v