Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Η επεκτατική νομισματική πολιτική προκαλεί κρίσεις

Η επεκτατική νομισματική πολιτική και η υψηλή μόχλευση δεν είναι η λύση αλλά η κύρια αιτία των χρηματοοικονομικών και πιστωτικών κρίσεων τα τελευταία χρόνια, τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σόιμπλε: Η επεκτατική νομισματική πολιτική προκαλεί κρίσεις

Η επεκτατική νομισματική πολιτική και το υψηλό χρέος δεν είναι η λύση αλλά η αιτία των οικονομικών κρίσεων, δήλωσε την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

"Κατά την άποψη μου, η επεκτατική νομισματική πολιτική και η υψηλή μόχλευση δεν είναι η λύση αλλά η κύρια αιτία των χρηματοοικονομικών και πιστωτικών κρίσεων τα τελευταία χρόνια, ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Σόιμπλε σε συνέδριο της Bundesbank στη Φρανφούρτη. 

Ο ίδιος υποστήριξε πως το πλεόνασμα της Γερμανίας δεν αποτελεί πρόβλημα για τους εταίρους της στην ευρωζώνη. "Δεν αποδέχτηκε ποτέ ότι το γερμανικό πλεόνασμα μπορεί να είναι πρόβλημα για τους εταίρους μας στην ευρωζώνη" τόνισε.

Πρόσθεσε ότι η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, αλλά και η Ελλάδα έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές. «Βλέπουμε τα πρώτα σημάδια επιτυχίας. Χώρες αρχίζουν να περιορίζουν τα διαρθρωτικά τους ελλείμματα. Οι χώρες σε πρόγραμμα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, επίσης η Ελλάδα, έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v