RBS: Πουλάει την Coutts International στην ελβετική UBP

Η UBP υπέγραψε την συναλλαγή την Πέμπτη και αναμένεται να καταβάλλει 600 με 800 εκατ. δολάρια για τις δραστηριότητες της Coutts εκτός Βρετανίας.

RBS: Πουλάει την Coutts International στην ελβετική UBP

Η Royal Bank of Scotland ήρθε σε συμφωνία να πουλήσει την Coutts International στην ελβετική τράπεζα UBP, μεταδίδουν οι F.T.

Η UBP υπέγραψε την συναλλαγή την Πέμπτη και αναμένεται να καταβάλλει 600 με 800 εκατ. δολάρια για τις δραστηριότητες της Coutts εκτός Βρετανίας, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στην οικονομική εφημερίδα.

Την περασμένη χρονιά η RBS αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να διαχωρίσει την Coutts στα δύο και να κρατήσει το βρετανικό τμήμα, στους πελάτες του οποίου περιλαμβάνεται και η βασίλισσα Ελισάβετ. Η εξαγορά καθυστέρηση επειδή οι ενδιαφερόμενοι προσπάθησαν να ρίξουν το αντίτιμο, εξαιτίας της πρόσφατης ανατίμησης του φράγκου και της πολιτικής θύελλας που ξέσπασε με το σκάνδαλο φοροδιαφυγής στην HBSC.

Τελικά η UBP κατάφερε να κερδίσει στον τελευταίο γύρο προσφορών την Credit Suisse και μια κοινοπραξία της Societe Generale και της DBS.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v