Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φίσερ (Fed): Oι HΠΑ κερδίζουν από το QE της ΕΚΤ

Η πολιτική της ΕΚΤ θα αυξήσει την ανάπτυξη στην Ευρώπη, κάτι επωφελές για τις αμερικάνικες εξαγωγές, δήλωσε σε ομιλία του στην Νέα Υόρκη ο αξιωματούχος της Fed, Στάνλεϊ Φίσερ.

Φίσερ (Fed): Oι HΠΑ κερδίζουν από το QE της ΕΚΤ

Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα βοηθήσει τις εξαγωγές των ΗΠΑ μέσω της ενίσχυσης της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, δήλωσε αξιωματούχος της Fed την Δευτέρα.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., ο Στάνλει Φίσερ ανέφερε σε ομιλία του στην Νέα Υόρκη την Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει «σημαντική πρόοδο» προς τον στόχο της πλήρους απασχόλησης και του πληθωρισμού της Fed.

Ο ίδιος επανέλαβε πως μια αύξηση του επιτοκίου είναι πιθανότατα αναγκαία πριν από το τέλος του έτους.

Όσον αφορά την άνοδο του δολαρίου, ο κ. Φίσερ υποστήριξε πως το αμερικανικό νόμισμα έχει κινηθεί υψηλότερα και για λόγους που σχετίζονται με την καλή απόδοση της αμερικανικής οικονομίας.

«Η πολιτική της ΕΚΤ θα αυξήσει την ανάπτυξη στην Ευρώπη, κάτι επωφελές για τις αμερικάνικες εξαγωγές. Αν και κάποια από τα οφέλη αυτά θα αντισταθμιστούν από την πρόσφατη ανατίμηση του δολαρίου, μεγάλο μέρος της αύξησης αυτής αντανακλά άλλους παράγοντες μεταξύ των οποίων και η σχετικά ισχυρή επίδοση της αμερικανικής οικονομίας» υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v